آیتالله میرباقری در خصوص معنای حقیقی روایت مشهور «اطلب العلم ولو باالصین» گفت: معنای روایت این نیست که علم [حقیقی]در اختیار کفار چین هست؛ بلکه معنای روایت این است که ولو در آنجا هم بود بروید و اخذ کنید. یعنی علم، چنین ارزشی دارد.
به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، آیتالله سید محمدمهدی میرباقری در خصوص معنای روایت مشهور یافتن علم در حتی در چین گفت:مفاد روایت «اُطْلُبُوا الْعِلْمَ وَ لَوْ بِالصِّین» این نیست که علم [حقیقی]در اختیار کفار چین هست؛ بلکه معنای روایت این است که ولو در آنجا هم بود بروید و اخذ کنید. یعنی علم، چنین ارزشی دارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: به قول مرحوم آیت الله العظمی بهجت میگفتند یک کتابی است که اگر در چین هم بود، همه ما باید بهدنبال آن میرفتیم و پیدا میکردیم و میخواندیم که همان قرآن است.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی ادامه داد:درواقع، همان که فرموده است «اطْلُبُوا الْعِلْمَ وَ لَوْ بِالصِّین»، همانها فرمودهاند که علم جز در خانه ما پیدا نمیشود. "
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر این روایت را میخوانند که: «اُطْلُبُوا الْعِلْمَ وَ لَوْ بِالصِّین»، این [قبیل]روایات را هم بخوانند که: «شَرِّقَا وَ غَرِّبَا لَنْ تَجِدَا عِلْماً صَحِیحاً إِلَّا شَیْئاً یَخْرُجُ مِنْ عِنْدِنَا أَهْلَ الْبَیْت» (اگر به شرق یا غرب عالم بروید، دانش صحیحی نمییابید مگر آنچه از نزد ما اهلبیت بیرون میآید) ".